Hoe lang duurt het voordat mijn scriptie of essay af is? 

Is het uitbesteden van mijn scriptie of essay illegaal?

Kan jij ook een bachelorproef schrijven voor een Belgische hogeschool of universiteit?

Hoe werkt het uitbesteden van een scriptie, thesis, bachelorproef of essay?

Kan je ook mijn interviews of enquêtes overnemen?

Maar wat als ik desondanks jouw hulp toch nog een onvoldoende haal?

Dat is een moeilijke vraag om meteen te beantwoorden. Ten eerste hangt dit van jouw vraagstuk af en ten tweede is er ook nog research die gedaan moet worden. Research kan bestaan uit bronnen onderzoek en interviews of enquêtes. Elke tekst die ik schrijf, schrijf ik voor het eerst. Je krijgt dus geen tekst die ik al ooit eerder voor iemand anders heb geschreven. Dit maakt natuurlijk wel dat ik wel tijd moet steken in research. Voor een scriptie moet je rekenen op doorgaans zo'n 16-12 weken. Het heeft natuurlijk geen zin om even snel iets af te rammelen dus neem ik liever hier ruim de tijd voor zodat jij ook de best mogelijke punten hebt. Voor essays moet je rekenen op 5 tot 4 weken afhankelijk van de drukte en het onderwerp. Voor het verbeteren van teksten of herschrijven moet je rekenen op zo'n 10 dagen. 

Nou, ja en nee eigenlijk. Het uitbesteden van je tekst is eigenlijk een grijze zone. Voor hogescholen en universiteiten is plagiaat natuurlijk strafbaar maar de vraag is, is je werk uitbesteden plagiaat? Nee, eigenlijk niet. Ik schrijf een originele tekst voor jou en sta de rechten op deze tekst af. Dat wil zegen dat als jij jouw naam onder de tekst zet en eventueel een paar zinnen aanpast zodat niemand dit ooit zal merken. Daarom adviseer ik jou ook om mijn tekst als een blauwdruk te gebruiken waar je hier en daar een andere zijn bijschrijft of dat je enkele veranderingen maakt aan het voorwoord. Toch is het ook wel belangrijk om te bemerken dat in de praktijk er veel meer studenten zijn met een zelfgeschreven scriptie worden bestraft dan studenten die hun scriptie uitbesteden. Dit komt doordat deze studenten te veel gebruikt maken van gewoon maar gepubliceerde artikels of fragmenten uit boeken te kopiëren en plakken. Zij worden dus niet bestraft omdat zij een ghostwriter hebben ingehuurd maar omdat zij plagiaat plegen. 

Ja hoor! Het maakt helemaal niet uit of het gaat over een scriptie, ook wel thesis genoemd, of een bachelorproef. In essentie zijn het drie dezelfde kinderen maar met een andere naam. Het komt erop neer grondig te kijken naar de voorwaarden die jouw opleiding opgesteld heeft. Het schrijven van een scriptie of essay is in theorie een universeel gegeven maar doorheen de jaren heb ik wel gemerkt dat dit sterk van opleiding tot opleiding kan verschillen. 

Heel simpel eigenlijk. Voor een scriptie, thesis of bachelorproef kan je via Calendly een online afspraak met mij inplannen zodat we jouw opdracht samen even door kunnen nemen. Het is wel handig als je mij tevens of mijn VA een mailtje stuurt met daarin bijkomende informatie over jouw opleiding, de deadline en wat jouw vraagstuk is. Als jij liever anoniem blijft dan kunnen we het ook bij mail houden. Nadat we elkaar gesproken hebben kijk ik of het vraagstuk en de deadline haalbaar is. We spreken een definitieve deadline af en de datum waarop ik jou het werk overhandig. Hiervoor kunnen we nog een laatste keer samen zitten zodat jij ook al jouw mondelinge verdediging kan oefenen. Voor essays of andere kleinere opdrachten mag je mij gewoon mailen. 

Ik kan je helpen met het opstellen van de interview vragen en de enquêtevragen. Het is vervolgens jouw taak om deze af te nemen en mij de resultaten hiervan te bezorgen in duidelijke en leesbare taal. Ook dienen interviews minstens 4 weken voor deadline aan mij overhandig te worden. Indien jij zelf omwille door omstandigheden de interviews of enquêtes niet kan uitvoeren dan kan ik deze van jou overnemen. Ik vraag €90 per interview (niet getranscribeerd!) en €88 om de enquêtes en respondenten te verzamelen. Dan hoef jij zelf niets meer te doen. 

Goede vraag. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt dat één van mijn studenten een onvoldoende heeft gehad. Doorheen de jaren heb ik genoeg ervaring opgedaan om te weten wat er nodig is om mooie punten te halen. Daarnaast heb je als het goed is ook een feedback moment met je docent of begeleider voordat je jouw definitieve scriptie indient. .  Ik ben niet verantwoordelijk voor de feedback van je docent. Vraag aan 10 begeleiders om feedback en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Om deze reden komt er een extra kost bij voor het verwerken van feedback, of je kan het natuurlijk zelf doen.  

Voor een vlotte en aangenamen samenwerken heb ik enkele voorwaarden die ik graag met jou zou willen meedelen.

 • Ik begin alleen aan scriptie waarvan de hoofdvragen en deelvragen al zijn goedgekeurd. Mocht jij in de knoop zitten wat betreft een goede hoofdvraag en deelvragen zouden kunnen zijn dan wil ik altijd graag met je meedenken. Voor €560 stel ik graag een onderzoeksplan of plan van aanpak voor je op. 
 • Je deelt met mij de feedback en gesprekken die je al met je docent hebt gehad over je scriptie. Dit is uiterst belangrijk zodat ik goed op de hoogte ben van zijn of haar wensen en zodat ik deze kan meenemen in jouw werk.
 • Als jij wilt dat ik jouw scriptie nakijk en jouw kernonderzoek en structuur kloppen niet dan vraag ik €524 om dit aan te passen. 
 • Bij scriptie deadlines korter dan 8 weken vraag ik een bijkomend bedrag van 50% en bij korter dan 5 weken een toeslag van 80%. 
 • Bij spoedklussen voor het schrijven van essays, teksten nakijken, etc. vraag ik een kleine toeslag van 50% (minder dan 7 dagen). 
 • Indien je interviews niet naar behoren zijn uitgeschreven, dit wil zeggen in heldere, leesbare taal en duidelijk geformuleerd dan heb ik het recht om deze te weigeren zonder restitutie. 
 • Interviews moeten minstens 4 weken voor de deadline aan mij overgemaakt worden, in heldere taal en indien nodig gecodeerd. 
 • Je hebt recht op een online meeting met mij: 1 als kennismakingsgesprek. Indien nodig kan je extra gesprekken bijboeken aan €30 per uur. ˇTijdens deze gesprekken kunnen we  je mondelinge verdediging oefenen en ik geef je alvast wat tips die je kan gebruiken tijdens je verdediging. 
 • De genoemde tarieven zijn niet voor onderhandeling vatbaar. 
 • Scripties worden in termijnen betaald. Bij scripties betaal je voor aanvang alvast 50% van het eindbedrag. De volgende 25% betaal bij het zien van het eerste hoofdstuk en de laatste 25% 2 weken voor de deadline waneer we de laatste puntjes op de 'i' zetten. 
 • Heb je nog vragen of zijn er problemen waar je mee zit die niet op de website aan bod zijn gekomen? Stuur me dan zeker een vast een mail en ik kijk wat de opties zijn. 

Veelgestelde vragen

Algemene voorwaarden

De Scriptoloog 2016-2023

descriptoloog@gmail.com

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden